Nieuws

Leefbaarheidsprijs Gemeente Westerkwartier

Inwoners van de gemeente Westerkwartier kunnen organisaties aanmelden voor de Leefbaarheidsprijs. Deze prijs reikt de gemeente Westerkwartier uit aan een vrijwilligersorganisatie die zich bijzonder heeft ingezet binnen de gemeente.

Als vrijwilligers van dierenweide “Zonneweide” Oostergast, Atlasstraat 53 te Zuidhorn hebben we veel gedaan om de leefbaarheid van Zuidhorn te verbeteren.

Leefbaarheidsprijs Het project van het afgelopen jaar is daar een duidelijk voorbeeld van. De kinderspeelplaats met zandbak en overdekte banken worden door zowel bewoners van het Zonnehuis als dorpsbewoners veel bezocht.

Ook het voeren van de dieren door kinderen met een vrijwilliger is een succes.

Het zou heel fijn zijn als u de vrijwilligers van de dierenweide  wilt voordragen voor de leefbaarheidsprijs 2023 van de gemeente Westerkwartier. Dit kan tot 15 september 2023. Het prijzengeld kunnen we gebruiken voor onze volgende plannen.

Gebruik de QR code of deze link van de Gemeente Westerkwartier.

Alvast hartelijk dank!

 

 

Damherten

Damhert gespiegeldAfgelopen week is er een mannelijk damhert bij onze hindes gekomen. Eind september kunnen we het damhert horen burlen bij zonsopkomst en zonsondergang. Hiermee wil het damhert de hindes imponeren.

In het voorjaar van 2024 verwachten wij de kalveren. Wij wachten in spanning af.

 

 

 

Rabobank clubactie

 

Poster Social 3807471

De Rabobank geeft ieder jaar een deel van zijn resultaat terug aan verenigingen/stichtingen. Daarbij zetten ze ook hun kennis en netwerk in om clubs toekomstbestendiger te maken.

Hiervan willen wij graag gebruik maken om het de dieren in de Dierenweide nog beter naar de zin te maken.

Stem daarom op ons zodat ook de Dierenweide wordt gesponsord. 

Dit jaar kan dat van 4 t/m 26 september 2023.  Doet u mee?

 

 

Sponsering voor betere toegankelijkheid

We willen graag de toegankelijkheid voor rolstoelen en kinderwagens verbeteren met automatische schuifdeuren. Zie verder bij Sponsoren.

 

 

Scholeksters op bezoek?

Al om 14.50 uur willen scholekster ouder en kind graag naar binnen op zondagmiddag 18 juni. Elk weekend is de dierenweide open van 15.00-16.30 uur als de Groningse vlag buiten hangt. Later op de middag bezochten ze beide nog de weide.

scholekster1

 

 

Op 14 juni zijn de alpaca's en de schapen uit een hun warme vacht geholpen. 

schapenscheren

 

 

Eind april 2023 zat er een broedse kip op meerdere eieren van verschillende kippen.

broedse kip1  eieren van broedse kip1

Elf eieren zijn uitgebroed in een broedmachine. De eendagskuikens in de stal onder de warmtelamp. 

Eerste dag kuikens1  Kuikens onder lamp

Kuikens bijna 3 weken oud. 

Dierenweide-kuikens 3 weken   Dierenweide-kuikens 19 dagen oud

Dierenweide-kuiken bijna 3 weken   Dierenweide-kuiken donker bijna 3 weken

Dierenweide-kuiken in hand bijna 3 weken29  Dierenweide-kuiken blond

Op 19 mei zijn de kuikens naar buiten de wei ingegaan.

 

 

Kinderen vergroten hun kennis tijdens de DierenWeetjes Wandeling.

kinderen bij cavia 1-41Zuidhorn – De dierenweide in de Oostergast aan de Atlasstraat in Zuidhorn organiseerde afgelopen zaterdag 1 april, een open dag met een Dieren Weetjes Wandeling. Kinderen konden zich inschrijven voor deze unieke sponsorwandeling. Tientallen kinderen deden enthousiast mee aan de wandeling. Na afloop van de wandeling werden de antwoorden besproken en kon er dicht bij de dieren gespeeld worden in de nieuwe speeltuin van de dierenweide.
kinderen bij zandbak 1-4Met de open dag heeft de dierenweide aandacht generen voor het feit dat kinderen vanaf 1 april tot eind oktober elk weekend samen met een vrijwilliger van 16.00 tot 16.30 uur de dieren kunnen voeren. Er zijn vrijwilligers voor deze taak geworven, maar men kan zich hiervoor nog altijd aanmelden.

Doordeweeks worden de dieren verzorgd door cliënten van de Zijlen en hun begeleiders. De dierenweide is dan open als de Groningse vlag buiten hangt.

Streekkrant 4 april 2023


 

 

Lammeren geboren 28 maart 2023

geitje is geboren 28-3 bokje geboren 28-3

 

 

Geit met lammeren die net zijn geboren op 29 maart 2023

lammeren met geit 29-3